Okategoriserade

Hizbollah!

Syrien styrs av socialister sedan 60-talet. (Assad)

Jag slog över till BBC:s nyheter på min tv och där får man en fylligare bild av vad som händer ute i världen. Även Al Jazeera  är en kanal vilken rapporterar på ett bra sätt.
President Assad såg ut att må bra idag och hade ett småleende i sitt ansikte men vi andra som ser alla dessa döda och skadade plus en total förstörelse av östra Aleppo och Mosul har svårt för att flina.
Assad har nu i många år fått hjälp av Hizbollah från Libanon, en rörelse vilken lyder under prästerskapet i Iran. De tillhör samma gren av Islam som Irans befolkning. Hårdföra soldater vilka hyllar islamisternas tanke på att det är hedervärt att dö ”för saken” ! De tror liksom IS på ett himmelrike speciellt för dem som dött ”martyrdöden”!

Ryssland har alltså ställt sig på samma sida som islamisterna från Iran och det är väl ett sätt för dem att åter få in en fot i denna region.(Pengar och makt)
De utför drängtjänst åt shia-islamisterna ihop med Assad vilken tillhör en grupp muslimer som kallas Alawiter, denna riktning är försonlig med shia.

Det som dessa kallar ”seger” är ju bara snack, det finns ingen som segrar på såna premisser. Syrien är totalt förstört på många punkter och hur man någonsin ska kunna försonas är en gåta. Socialism parad med islam ser inte ut att fungera något vidare. Våld och åter våld samt ett hat som är svårt att förstå. De säger sig tro på samma gud men det verkar ju inte stämma. Snarare ser det ut som om allt för många tror på Satan själv och utför gärningar åt den onde!

Överhuvudtaget har jag svårt att kunna förstå hur man kan acceptera Iran som partner. Detta land med så många avrättade genom åren. En lagstiftning som är så vedervärdig.
Men det säger ju så mycket om Putin och Ryssland också. Härskaren i Kreml är en mycket ful herre som bygger vidare på sitt imperium och tyvärr får stöd av olika vänster och högergrupper världen över.
Putins morötter och piskor har till och med imponerat på många i ledande ställning i USA och detta är mycket oroväckande för världen.
Ska vi gå in i en värld där tredje världskriget kommer att stå inför dörren?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s