Okategoriserade

Gå emot fördomarna!

Svenska hijabis!

Sedan en tid tillbaka turnerar pjäsen ”Svenska Hijabis” för utsålda hus i landet, och det är inte en pjäs som alla andra, utan en som bygger på människors egna berättelser och med verkliga personer i rollerna, så kallad community teater. På scen står fem unga svenska muslimska kvinnor med sjal, hijab, och berättar om sina liv. Hör två av kvinnorna som medverkar i ”Svenska Hijabis”, Sarah Ameziane och Shama Vafaipour. (SR 1)

Författare och regissör är https://sv.wikipedia.org/wiki/America_Vera-Zavala

I morse så sände P1 en lång intervju med de medverkande där de talar om varför de medverkar eftersom de alla är amatörer.
Det som slår mig på en gång är att denna pjäs är ett försök att flytta fram sina positioner för att användandet av detta i mina ögon kvinnoförtryckande klädesplagg ska bli accepterat.
Som vanligt så är det ju en vänsterpartist som står för denna propaganda, America Vera-Zavala.
De har inom detta parti blivit experter på att stryka de vidskepliga över ryggen.
Att kvinnor ska täcka sig är ju det mest kvinnofientliga man kan tänka sig,det är ju deras män som har detta som krav. Islamister drar sig ju inte ens för att döda kvinnor som inte har täckt sig ordentligt.
Partier som kallar sig feministiska borde ju verkligen driva kamp mot all form av förtryck , även klädesförtryck.
När muslimer påstår att vi män blir upphetsade av att se en kvinnas hår eller bara armar osv så är det en skymf mot oss män.

Muslimska män är klädda som vi andra män så skillnaden mot hur deras kvinnor ser ut är ju så avslöjande. Hur vänstern kan bidra med att sprida dessa fördomar är en gåta.
Har de totalt glömt bort vad Marx eller andra socialistiska tänkare ansåg om religionsförtryck ?
Dessvärre är nu taktiken från bla muslimska brödraskapet att man sakta ska nästla sig in i de västerländska samhället. Bit för bit ska muslimska värderingar inplanteras och det är detta som sker i och med denna pjäs.
De säger att de har fullsatta hus vid sina föreställningar, det skulle vara intressant att se vilka som fyller föreställningarna när de spelar?

Att ta över ett samhälle som i grunden är kristet kan man studera vad gäller Bosnien. Där var befolkningen kristen med många kyrkor en gång i tiden. Sedan kom turkarna och idag så kallas delar av befolkning ”muslimer”!

När jag går förbi bägge hamburgerutfodringen i Farsta så ser jag nästan bara invandrare där. De går dit därför att det är nötkött i hamburgaren. Onyttigt kött att äta i princip, man ska vara ytterst försiktig med antalet burgare.
Fettet ligger insprängt i köttet och är ett mycket onyttigt fett som sätter sig fast i ådrorna.
De som går dit är livrädda för att äta gris. Fakta är ju att grisens kött är bättre på alla sätt, där kan man skära bort fettet och köttet är rent.
Många år har gått sedan grisen hade trikiner och idag är det kontroll på köttet.
Här ser man återigen hur det religiösa förtrycket ger okunskap. Vidskepelsen är en svår ”ande” att slåss mot, det ser vi över hela jorden.
Hit hör så många frågor där särskilt muslimer bär en tung ryggsäck med tunga fördomar. Är det inte mat eller kläder så är det skolans undervisning man vänder sig emot m.m.

Ett modernt samhälle får inte stryka dessa fördomar medhårs, tvärtom ska man med både lagar och upplysning gå emot medeltidstankarna.
Värst är ändå att det Svenska samhället verkar stå maktlösa mot det hedersförtryck som härskar i så många familjer med ursprung i andra länder.
Det är nu 15 år sedan Fadime mördades av sin pappa men fortfarande lever enligt en ny undersökning ca 100.000 unga i familjer med kontroll och förtryck.
En hisnande hög siffra!
Det är nog nu, vi måste kräva att politikerna slutar att stryka mörkermännen av bägge könen medhårs.
Vänsterpartiets medlemmar  som INTE ställer upp på partiets usla kvinnopolitik måste på ett bättre sätt hävda sina åsikter eller till slut gå ur partiet!
FI och dess medlemmar finns det idag föga hopp om förbättring, de är totalt förblindade.

Sverige är förändrat och sannerligen inte alltid till det bättre! Mer kunskap mindre vidskeplighet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s