Okategoriserade

Flytta till Rinkeby och trivs där!

Förorterna såg olika ut på åttiotalet!

Marcus Birro skriver i sin blogg idag om ”sin” förort!http://marcusbirro.blogg.se/

Vår familj bodde också i en förort på åttiotalet, Hårds väg 26 Rosengård.
Där sattes inte några punkband igång ännu färre inriktningar med aktiviteter på kultur.
Försök hade gjorts på sjuttiotalet med stöd av MKB men trots tillgång på pengar och aktivister (från vänstern) så föll allt som ett korthus eftersom de boende inte visade något intresse.

Stadsdelen präglades redan då av kriminalitet av allehanda slag. I min trappuppgång bodde stans största hälare. Denne romske man var som klippt ur en maffiafilm. Han anställde en gubbe vilken hade arbetat inom kriminalvården i många år  som sin ”underchef”!

De få svenskar som bodde kvar i detta område var ofta präglade av missbruk och levde på soss. Det var alltid fylleslag i lägenheten ovanför oss med ständig misshandel av kvinnan.Poliser och soss och även besök till oss med blodet rinnande. Hon tog alltid tillbaka anmälan dagen efter!
Det finns ingenting gott att säga om denna stadsdel för min del. Allt blev senare värre med bränder av daghem och skolor. Vi varken kunde eller ville bo kvar.

Det Malmö vi lärde oss att se då var en smärre chock för oss som kom från mindre städer. Hat var bland vissa redan då en företeelse, särskilt bland palestinier, vilket var otrevligt att möta. Judehatet från dem var som att lyssna på Hitlers nazister.
Denna blandning av folk från halva världen var verkligen inget paradis. Hatet och skitpratet mellan olika grupper var vardagsmat.
Idag talas det nästan alltid om att svenskarna skulle vara rasister  från vänsterhåll, men om de hade bott tex i Rosengård så skulle de ha fått se verklig rasism mellan de boende från olika nationer.
Det var i Malmö och Rosengård man hade kunnat dra slutsatser omkring en felaktig invandrarpolitik redan  på 70-80-talet istället för att bara fortsätta att bygga på med ännu fler invandrare på samma ställe.
Om man inte hade målat in sig i sitt hörn med en falsk ideologi att ”alla är lika” osv så hade man insett att om man fortsätter  och sprider ut över landet exakt samma typ av bosättningar så kommer det att leda till stora problem.
Rinkeby  är bara ett ställe numera av så många liknande bostadsområden och myndigheterna är handfallna på samma sätt som nere i Malmö.
Gränsen för våldet och mördandet har för länge sedan passerat alla gränser för det acceptabla.
När så polismannen Springare mfl vill få till stånd en diskussion om dessa unga män med invandrarbakgrund och deras kriminalitet då ska locket läggas på!
Detta att tiga om ett stort samhällsproblem vilket främst drabbar de som bor i dessa förorter är både fegt och rena rama rasismen.
Inte fanken behöver de som bor i välbeställda områden utan större grupper av invandring lida med brända bilar och överfall?

Det har nu gått 35-40 år sedan Rosengård fylldes med invandrare från när och fjärran. Ett bekvämt sätt att skuffa in alla på samma ställe. Resultatet finns för forskare att sätta tänderna i och de borde ju komma fram till samma slutsats som jag.
Det kan aldrig vara rätt att bygga upp dessa ”gettoliknande”  förorter där så många är arbetslösa och där skolorna inte fungerar som skolor ska.
Där man faktiskt lämnar människorna utan en bra vardag och liv. Deras barn är de som revolterar och det är ju detta som vi ser runt om i landet.
Sedan att de revolterar med kriminella avarter är ju något som sker i alla ”getton” runt om i världen.
Slutsatsen är ju att man aldrig ska bygga ”getton”!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s