Okategoriserade

Herrarna vill sitta och se Gladiatorspel!

Ska man sitta bredvid och se på?

Redan på trettiotalet i USA började en trend uppstå att varje land skulle klara sig själv vad som än hände. Det var alltså inte självklart längre att USA när kriget bröt ut i Europa 1939 skulle ställa upp med soldater.
Nej, tvärtom så sas det i breda lager att ”Europa får fixa gaphalsen Hitler utan vår hjälp”!
Tack och lov blev det ju inte så till slut men det satt långt inne innan USA engagerade sig .
Samma fråga har då och då dykt upp i världen. Pol-pots mordorgier på det egna folket, Ugandas diktator Idi Amin mfl där världen i åratal satt och såg på när de slaktade sitt folk.
När så tex Vietnam hade tröttnat på det elaka spelet och gick in i Kambodja så blev det ett himla liv bla på vissa ”rättänkande” svenskar i vänsterkretsen omkring Jan Mydal. Samma utspel när Tanzania gick in och befriade Ugandas folk från bödeln Idi Amin.
Folkrätten blev för dessa ett heligt ord oavsett vad som skett i dessa länder.
När så talibanerna erövrade makten i Afghanistan och började med offentliga massavrättningar runt om i landet så stod världen där återigen som åskådare.
Samma sak när IS dök upp och började expandera och började sina massmord som de till skillnad mot vad vi tidigare sett i historien skröt över och själva la ut på internet.
Efter några år så började åtminstone vissa länder att inse vad som höll på att hända och har gått samman med både kurdiska soldater och Iraks armé. Lärdomen från Afghanistan är ju att man måste tyvärr gå mycket brutalare fram, ungefär som i andra världskriget mot Hitlers elitsoldater.
Det gäller att döda dem ,ingen annan väg finns mot dessa fanatiker.

I dagens Svd framträder Gösta Hultén (fd Maoist) , Lars -Gunnar Liljestrand (fd Maoist) och  fd försvarsministern Thage G Petersson   (S).
Thage G har för övrigt de senaste åren helt och hållet lierat sig med personer med bakgrund i gamla Maoistiska SKP vilket jag nog kan beteckna som ganska ovanligt i den politiska historien. I detta gäng av fd skp:are finns en hel del Putinbeundrare  dessutom. Att Thage G var Sveriges försvarsminister och även talman i riksdagen borde någon kanske forska omkring för att verkligen se vilken politik som då drevs igenom i bla. försvarsfrågor.Var det under honom som försvaret sakta började monteras ner?

Vad gäller deras frågor i Svd så ska inte jag besvara dem , det finns stor kompetens hos andra och de kommer att svara.
En mening i deras artikel får mig att reagera: ” Det Afghanska folket accepterar inte utländska trupper i sitt land”!
Detta är en uppenbar lögn. DET är talibanerna som inte accepterar trupper.DET är talibanerna som vägrar kvinnor att gå i skolor.
De svenska trupperna var accepterade där de var stationerade och folket där har svarat att de skulle vilja ha haft ännu mer hjälp ”med allting”!

Nej, de gamla USA-hatarna försöker med alla medel att sprida sina anti-Usa-nato idéer. En gammal diskussion vilken fick mig att avsluta mitt deltagande som styrelsemedlem i Folket-i Bild kulturfront där dessa idéer har funnits sedan 90-talet. Man ska sitta på första parkett och se på när makthavare styckar eller gasar ihjäl sitt folk.
OCH ajabaja om man agerar för att hjälpa dessa folk .
Det är den här inställningen som är roten till att de kämpande kurderna inte har fått ett brett stöd från varken Sverige eller dess folk.
Samma sak med massakern på kristna i Mellanöstern, både kyrkan och politikerna i vårt land har bara befunnits sig på läktaren men utan kommentarer.
DET är en sådan politik herrarna med sin artikel i Svd står bakom.
Feghet? Dumhet? Politik?
I vilket fall som helst är det ett förräderi mot förslavade och plågade folk i världen!
Slutligen! Talibanerna skulle ha mötts med fler trupper, mer motstånd, fler bomber. De skulle ha försvunnit från jordens yta på samma sätt som ska ske med islamisterna i Syrien -Irak!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s