Okategoriserade

De utan ansvar!

Vem tar ansvar för nedrustningen av Sveriges försvar?

Liberalerna har rätt när de säger att det nya extraanslaget till försvaret bara är lite i kanten. Neddragningarna av budgeten och kapitalförstöringen har pågått så många år inom det militära så vi har i praktiken nästan inget att komma med i en kris.
Politiken att ”avfolka” tex Gotland på allt de hade en gång i tiden av luftvärn m.m. var ju vansinne. Nu ska man börja bygga upp luftvärnet återigen men det kommer att bli mycket dyrt.
Men som vanligt så finns det inte en enda politiker som tar sitt ansvar vad gäller skrotningen av ett försvar som var dugligt en gång i tiden.
Så är det i fråga efter fråga , ingen tar ansvar längre för någonting utan bara svamlar på ungefär som BAH gjorde om IS-mördarna här om kvällen.
Att så många tröttnat på dagens politiker beror ju på att allt för många av dessa bara pratar. Pratar och pratar utan minsta innehåll i det de säger.
Det är mycket som gnisslar i dagens Sverige men det är populärt att påstå motsatsen i tron att alltid är det någon som låter sig luras.
När det gäller försvaret så  måste mer pengar till och så måste Sverige bli fullvärdiga medlemmar i Nato. Den halvdana lösning man har nu duger inte.
Allt detta vet dagens politiker även inom socialdemokratin. De kan ju tala med sin partivän Jens S. vilken numera är chefen för Nato.
Jens Stoltenberg och norsk socialdemokrati tar ansvar. Så ock i Danmark.
Ja, i de allra flesta länder i Europa  begriper socialdemokraterna att man inte kan stå utanför Nato.
Varför svensk socialdemokrati  är så udda i en massa frågor är ju rent märkligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s