Okategoriserade

HBO visar nu ” The Handmaids Tale!”

HBO visar nu ” The Handmaids Tale”!

http://www.imdb.com/title/tt5834204/

Boken utgiven redan 1985 av Margaret Atwood: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Handmaid%27s_Tale

Jag tittade igår på de tre första avsnitten och de fick mig att känna fasa!
Boken skrevs alltså redan 1985 men beskriver en framtid som blev verklighet åtminstone för folken i Syrien  och delar av Irak.
Den här berättelsen handlar om USA och hur en terrorrörelse baserad på i huvudsak religion med gamla testamentet som rättesnöre tar över hela landet undan för undan.
Kvinnor får ej arbeta längre i vissa yrken, de blir istället rena rama avelsboskapen för de ledande. Homosexuella avrättas eller skickas bort till fjärran land där de sakta avlider pga av de farliga omständigheterna.
Avrättningar av tex våldtäktsmän sköts offentligt där unga kvinnor får döda dem.
Allt under guds välsignelse. Skriften i ena handen och geväret i den andra handen. Ungefär så som vi har sett hur islamisterna agerar.
Samma råhet och fanatism men med en annan bok i handen i denna filmserie. Mycket bra berättad med skådespelare som får åtminstone mig att rysa av obehag.
Visst kan man inte heller att undgå att tänka på alla dessa sk ”högerkristna” i USA vilka är beredda till dåd för sin sak. Dagens abortmotståndare står inte långt efter handlingen i denna filmserie.
Filmserien visar också hur aningslösa människor inte märker att något är på väg att hända i samhället innan det är försent.
Kommer att tänka på alla dessa rörelser i bla. Europa som vill avskaffa EU och stänga våra samhällen inför omvärlden. Om vi inte ser upp med dessa rörelser och låter bli att motarbeta dem så kanske vi har en hemsk framtid att möta!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s