Okategoriserade

Det ska fan vara president!

Skallet mot en president!

Jag minns min egen inställning till olika presidenter i USA beroende på min egen politiska inställning. När man uttrycker meningar om en president så berättar man samtidigt var man står politiskt själv.
Vi kan ta exempelvis Ronald Reagan .https://sv.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan 

Så mycket skit det skrevs i pressen här i Sverige om honom, vänsterpressen drog alltid fram att han var en B-skådis som minsann hade spelat in cowboyfilmer.
Jag var också indoktrinerad med att tycka illa om honom. Vad vi missade var ju att han stod ju faktiskt på samma sida som oss i frågan om Sovjetunionen.
Vi ville krossa denna diktatur men Reagan var den som stod vid muren i Berlin och uppmanade Sovjet att ta bort denna f-b mur.
Vänsterpartiet försvarade muren med samma   usla argument som DDR:s ledare.
President Reagan krossade Sovjets ekonomi när han ”lurade” dem att kapprusta med USA. Hela detta diktaturvälde föll samman tämligen snabbt och muren hackades sönder allt medan DDR:s soldater stod och såg på.
Omprövningen av Ronald Reagan lät inte vänta när de som var kunniga berättade om hans roll i att förgöra det kalla kriget och de stater i östblocket som lydde under Moskva.
1989 när muren revs så hade jag lämnat kommunismen i Maoistisk tappning redan i mitten av 80-talet och kunde hälsa murens fall med mycket stor glädje.
Där ligger den stora skillnaden mellan oss som la ner dåvarande SKP mot de som var medlemmar i vänsterpartiet som sörjde både murens fall och Sovjetblockets totala kollaps.
De har aldrig tagit till sig att ondskan i Sovjetblockets politik inte var olika personer i ledningen utan att det är socialismens inneboende väsen som skapar förtryck och död. Att ekonomin aldrig fungerar bra i ett socialistiskt system ser vi återigen prov på i Venezuela.
Nuvarande presidenten i USA, Donald Trump utsätts för samma behandling i svensk press som president Ronald Reagan utsattes för och det ska bli intressant att se längre fram i historien vad som då kommer att sägas om honom.
Såg idag hur en mycket erfaren journalist från Tv 4 kallade Trump för imbecill! Både onödigt och felaktigt. Kanske det beror på att han var ”vänster” som ung och nu som äldre börjar återkomma till ungdomens dåliga vanor?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s