Okategoriserade

Har du byråkratsjäl?

Oförsonliga människor!

Vår regering liksom den förra har utformat sin politik fram till 2016 vilken kan liknas vid en inbjudan till unga att komma till Sverige. Det förlovade landet där man skulle få skolgång och arbete samt boende.
Särskilt unga Afghaner boende och födda i Iran inbjöds att ta sig hit !
Så ser verkligheten ut som nu förnekas av allt för många.
Migrationsverket fick order om att utvisa till Afghanistan eftersom Iran inte tar emot dem. Regeringen avsvär sig ansvar. Reinfeldt tiger trots sin medverkan till denna inbjudan av dessa unga.
De hårdhjärtade med byråkratinställningen vill bara en sak, alla ska ut ur landet oavsett läget i Afghanistan eller om de dör.
DET påminner om de byråkrater som utvisade norrmän under andra världskriget till en säker död i läger nere i Tyskland. Även baltutlämningen  efter kriget sköttes av hårda byråkrater.
Jag anser att ni som kräver och kräver utlämning av dessa unga ska backa i era inställningar lite grann och inse att ni medverkar till att sätta dessa hitlurade unga i en omöjlig situation. Det kan liknas vid långsam avrättning!

Det gäller en grupp på ca 35.000 individer där flertalet nu går i skolan och vill komma in i det svenska samhället. Man kan inte låta en liten kriminell grupp av dessa unga bestämma över alla andras öde!
De som begår brott ska naturligtvis lagföras och om det också anses att de ska utvisas så är lagen så och ska följas.

MEN , försök att vara mänsklig och tänk till lite grann . OM en regering har utlovat ”välkommen till Sverige” så får de också ta sitt ansvar.
ANSVAR!
Regeringen och riksdagen måste ge dessa unga chansen, Sverige som nation har allt att vinna på det. Nationella trauman uppstår med skuld och känsla av att ha handlat orätt när man i framtiden får se hur illa det gick för de unga som utvisades.
Samma trauma som svenska folket har haft ända sedan andra världskrigets fega politik.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s