Okategoriserade

Är Migrationsverket en stat i staten?

”Kafka-artat är ett utslitet ord – men något bättre finns knappast för att beskriva den verklighet som arbetskraftsinvandrare möter i Sverige. Men det är inte bara invandrarna själva som drabbas. Hela Sveriges ekonomi bromsas av Migrationsverkets hantering av den utländska kompetensen.”https://www.svd.se/kompetensutvisningarna-hotar-bade-individer-och-ekonomin

Är det så att Migrationsverket leder en ”stat i staten”?
Nej , sanningen är den att vi har en svag regering vilken inte vill se de problem som vi har att brottas med. Om man anställer kompetent arbetskraft från tex Indien vilka är experter inom IT så måste de som chefer kunna resa till andra länder i uppdrag som är viktiga för svenska bolag. Men nej , då riskerar de att utvisas och flera sådana fall kan redovisas.
Förhindrad att lämna landet i månader, trots att jobbet kräver det. Så ser verkligheten ut för dem som väntar på beslut om arbetstillstånd från Migrationsverket. Nu ökar klagomålen till JO om handläggningstiderna, som har drabbat personal på både Electrolux och Sqore.”
https://www.svd.se/utdragna-handlaggningstider–ett-fangelse-for-allt-fler 

Migrationsverket har nu handläggningstider på minst 10 månader för närvarande och det förlamar bolagens arbete.Sverige går förlorande ur en mängd lönsamma affärer. Det är därför Spotify har börjat tala om att flytta från Sverige.
Vi har genom skandalen med att lämna ut Sveriges  infrastruktur till andra länder genom servers placerade där på nytt fått inse att regeringen inte har den kompetens som behövs i dessa frågor.
Frågan hänger intimt samman med att det fattas IT-anställda med hög kompetens i vårt land. Vi måste anställa från andra länder och då duger inte detta murkna regelverk som för närvarande vi håller oss med.
Ska stora serverhallar byggas upp på samma sätt som Google och Facebook har gjort bla här i Sverige så måste regeringen se till att snabbt ändra förutsättningarna för de som anställs från andra länder.
Hur det här har fått fortgå i så många år utan ändring är ett underbetyg åt regeringen. Var finns Peter Eriksson som är IT-minister?
Inte ett ljud har hörts från honom det senaste halvåret?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s