Okategoriserade

Sverige,Sverige-fosterland!

Sveriges avvikelser från EU!

Vi kan börja med monopolet för alkohol.Ett heligt monopol inte bara för sossar utan även för en hel del borgerliga vilket svalt det bete som de sk nykteristerna lagt ut. De påstår bla. så löjligt att om en vinbonde i vårt land skulle börja få sälja sina viner till de besökare de har så skulle det vara KATASTROF för Sverige.
Från början så använde de ett argument vilket är totalt galet och närmar sig fablernas värld. De påstod att alkoholister skulle utnyttja dessa köpställen.
En fattig alkoholist skulle ta sin bil och åka ut på landet och köpa dyra vinflaskor?
Larv, en alkoholist går in på närmaste systembolag och köper billigt där!
Men det här är ju ett perfekt exempel på den mentalitet och förljugenhet som råder i vårt land. En förljugenhet som drabbar EU med den ena lögnen efter den andra. Är det inte jordgubbarnas storlek eller gurkans utseende så är det andra lögner.
Att ett parlament med så många enskilda medlemmar naturligtvis innehåller tokskallar som kommer med olika vanvettiga förslag innebär ju inte att EU står bakom dessa förslag men så har propagandan i svenska EU-negativa blaskor påstått under åren. Ungefär som ”skandalen”  med att väga blöjor fortfarande lever bland journalister, dessa lata okunniga vilka inte tar reda på fakta.
Svenska folket till vissa delar ,även bland de intellektuella, orkar inte ta reda på fakta utan rapar troskyldigt upp lögner och felaktigheter.
Ungefär som de i England som tror att brexit ska ge dem att bättre England.
Det är bara att ta reda på fakta så ser man vilka svårigheter med stora förluster de givit sig in i.(Förlust av mängder av företag som flyttar ut tex)
Tullavgifter vilka kommer att fördyra alla varot vilket drabbar de med dålig ekonomi.OCH det var den delen av folket som mest röstade för brexit i sin iver att utestänga folk från EU.
Sverige ställde sig utanför även med valutan men skulle tro att kommande regeringar måste införa Euron som nästan hela Europa nu kommer att ha. Svensken är så bunden vid sina kronor och ören men när man är turist så går det såååå bra med annan valuta och särskilt Euron.
(Vill bara säga hurra åt Finland som var kloka och införde Euron på en gång)

När nu Sverige prånglade ut nya mynt och sedlar så hade det väl varit lika bra att ha gått över till Euron?
EU har under årens lopp blivit ett av de starkaste handelsområdena i världen vilket gagnat oss. Tyskland är den starka nationen vilken drar även oss och skulle några tokar lyckas dra ut oss från EU så skulle vår handel med särskilt Tyskland försvåras oerhört och priserna på export och import skulle stiga mycket. Exakt det England nu kommer att få.
Alla vet att i det läget flyttar företag  ut till andra länder där det är lönsammare att producera.
De som kritiserar EU med enbart känsloargument borde avkrävas svar på dessa frågor om industrin,tullar,exportregler osv.
När socialdemokraterna till slut insåg fakta och ansökte om medlemskap så var det efter ett segt motstånd. Sveriges finanser höll på att urholkas sakta men säkert och det insåg man.
De som pläderar för”Sverige  ut ur EU” har mycket att svara på!
Drömmen om återgång ”till förr i tiden” är bara en dröm som inte går att uppfylla.
OCH vad var bättre egentligen förr. Kortare semester? Tre karensdagar vid sjukdom? Räntorna? Vägarna? Lönen? Kvinnornas ställning i samhället?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s