Okategoriserade

Tillhör du tigandets skara?

Tystnaden!

När jag öppnar upp Aftonbladet så är deras förstanyhet bingolotto och vem som ska leda detta program! Vi hade två skjutmord inatt i landet igen men det är inte viktigt alls i AB. Vad säger det om denna tidning? Jo, att de fortsätter att mörka verkligheten, folk ska inte behöva oroa sig i det rödgröna Sverige .Vi är ju en idyll där allt är under kontroll.Allt är frid och fröjd. Wallström finns ju där. Fridolin finns ju där. Allt annat än bingolotto ska vi tala tyst om därför att det stör ju idyllen!

Tystnad råder också bland ”det vanliga” folket , det ser man inte minst på Facebook. Huvuddelen av ”mina vänner” har aldrig något att säga om den verklighet vi nu har i landet.
Inte ens de som kallar sig kristna har något att säga om liv eller död vare sig det är i Sverige eller i andra länder. Islamisterna sprängde ihjäl massor med människor i Bagdad för ett kort tag sedan. Inte ens förföljelsen och dödandet av kristna förmår man att ha en enda åsikt om!
Inga åsikter om hur människor i vårt land tvingar sina tonårsdöttrar att gifta sig med äldre kusiner mot sin vilja!
Meetoo mobliserar demonstrationer och tusenfalt med ord på webben och ibland får jag för mig att detta bara är en avledningsmanöver för att inte behöva ta i de mycket tyngre frågorna som jag nyss var inne på.
Rätta mig om jag har fel!
Ytligheten tycks ändå gå segrande genom världen och politiken får politikerna sköta i sina bubblor. Vi andra ska bara fösas fram vid valdagen.
De politiska partierna har en krympande skara av medlemmar sedan många år och det är ju ett underbetyg om något åt dem.
Broilers vilka gått från ungdomsförbunden och in i riksdagen har sällan någon erfarenhet från arbetslivet, de umgås inom sin klass och förblir där till döddagar. Hur formas man då?

Det är därför det är viktigt att ”den vanliga” människan i alla sammanhang,även på Facebook, talar om vad de tycker om det som händer. Att knyta näven i skymundan och mumla räcker inte!
Vi svenskar har allt för länge hållit på så och överlåtit tyckandet till ”proffsen”!
Intellektuella från  höger till vänster har tillåtits allt för länge att dominera all debatt. Ofta lever de i skyddade verkstäder och talar om sånt de egentligen inte begriper.
Så kära människa, tala ut, våga skriva ner dina åsikter och sluta att gömma dig. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s