Okategoriserade

Läs på Bodil Jönsson.

Bodil Jönsson, professor som behöver läsa på!

Professorn tar till orda i DN i lördags (18/8-18) där hon punktar upp fascismen men det är SD hon vill åt.
Till och med ”de lärda” är obildade på den här punkten och blandar ihop som vanligt fascism och nationalsocialism. Professorn borde läsa Göran Häggs utförliga bok om Mussolini och hans fascism.
Så här beskrivs boken :http://www.blaskan.nu/Blaskan/Nummer78/Books/goran_hagg_mussolini_en_studie_i_makt.html
De som orkat sätta sig in i ämnet vet ju att fascister stödjer sig på bla syndikalismen  och deras frihetliga socialism. Många namnkunniga syndikalister anslöt sig till Mussolini.
Läs på om Fiume!
Samma okunskap finns om arbetarpartiet NSDAP med Hitler i spetsen .Hitler dundrade på om imperialismen och predikade folkhemmets fördelar på samma sätt som Per-Albin gjorde här hemma.
Hitler slog tidigt in på rasläran och lät ungefär som många svenska politiker gjorde på 20-30-talet.Bondeförbundet (Centern) var ett renodlat rasparti. Idag är det delar av vänstern som tagit upp denna kamp men denna gång mot den vita befolkningen i världen.Men samma unkna tankegods ventileras!
Jag är ingen anhängare av varken SD eller andra mer eller mindre socialdemokratiska partier. När man utmålar SD som fascister så begår man ett stort fel och förleder människor in i okunskapen där de inte lär sig att känna igen ”lede fi”!
Än värre är de tokar som säger att SD är nazzar.  SD uppvisar ju ingenting av vad nationalsocialister pläderar att strida för. ”Kamp mot monopolkapitalet” kommer du nog aldrig att se hos SD men däremot hos nationalsocialisterna och kommunisterna.
Bägge dessa socialistiska riktningar vill ju att staten ska ta hand om hela samhället alltså även de privata fabrikerna. Något sådant kan du verkligen inte se hos SD!
De är ett rätt så vanligt sosseparti med en annan agenda vad gäller invandring där de har återtagit SAP.s gamla politik med låg kvot invandring.
Detta har ju ingenting med raser att göra utan är ju ren praktisk politik för att vårt land inte ska hamna på ekonomisk ruin.
Vad gäller nivån på många sk intellektuella idag så uppvisar de liksom så många andra idag ett synsätt som baseras på tyckande och inte vetenskap.
De skulle ha passat bra i något totalitärt land där de säkert hade gjort samma karriär som de har gjort i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s